fejleclogo

 

Időpontok: kedden és csütörtökön 8.30-10.00 

Bejelentkezés szükséges!

A WuShuang DaoYin a több mint 2500 éves múltra visszatekintő mozgásrendszer – a DaoYin (ejtsd taojin) -, és ezzel együtt a Hagyományos Kínai Orvoslás elméleteit ötvözi a mai nyugati orvostudomány ismereteivel. A tradicionális taiji (tájcsí) és qi gong (csikung) gyakorlatoktól eltérően a mozdulatok könnyen elsajátíthatóak, és mély elméleti háttérre sincs szükség a hatékony gyakorláshoz.

Kinek ajánlott?

Kortól nemtől függetlenül mindenkinek, aki ülő vagy álló munkát végez, stresszes környezetben teljesít. Visszatérő fej-, nyak-, hátfájdalom, diagnosztizált gerincprobléma esetén. Mozgáshiányos életmódot felszámolóknak aktív sportot megelőzően.

Mindazoknak, akik egészségmegőrzés céljából keresnek olyan mozgásformát, melyet megtanulva bárhol bármikor tudnak alkalmazni külső segítség és eszközök nélkül.

Hogy zajlik egy kínai gerinctorna foglalkozás?

A torna egész ideje alatt kellemes zene szól, mely segítségével könnyebb elérni azt az ellazultságot, ami a mozdulatok hatékonyságát segíti. Még egy nehezebb nap után is már pár perc alatt a stressz elillan, a társaság felenged és egy általános jókedv lesz úrrá a résztvevőkön. A csoportos foglalkozás első részében álló gyakorlatokkal, folyamatosan mozogva, nyaktól a derékig haladva végzünk különböző mozdulatokat a gerinc minden szakaszára figyelmet fordítva. A módszer minden mozgásszervi problémára többféle gyakorlatot biztosít, ezért a foglalkozások egyediek, változatosak. Ezt követően a földön fekve, különféle nyújtó, csavaró mozdulatokkal igyekszünk a csigolyákat rendezni, majd a földön maradva 5 perces zenés relaxációval zárjuk a foglalkozást. Haladóbb csoportoknál az álló és fekvő foglalkozások között a WuShuang DaoYin 12 ín-izom meridián gyakorlatait is végezzük, ezzel téve teljessé a terápiát.

A tornán eszközöket nem használunk, a mozgások erősségét, dinamikáját mindenki maga választja meg. A részvételhez kényelmes ruházat szükséges.

Bővebb információ: https://felegyhazibalazs.hu/gerinctorna/