standard-title Pilates Edzések

Pilates Edzések

fejleclogo

Időpontok:         hétfő: 19.00-20.00

                              csütörtök: 18.30-19.30 

Bejelentkezés szükséges!

Óráink 60 percesek, előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük a csoportos órákra hozzál magaddal matracot, törölközőt és gondoskodj megfelelő folyadékpótlásról is!

A pilatessel elsősorban a mély-izmokat erősítjük. A 60 perc során minden gyakorlat helyes végrehajtására oda kell figyelnünk, amely jó alkalmat teremt a kikapcsolásra, tested és izmaid megismerésére. Az oktató segítségével megtanuljuk a pilates légzést, amely fokozza a gyakorlatok hatását. A pilates hasközpontú, ez az erőközpontunk, így kismamáknak nem ajánljuk. A pilatessel javítható a testtartás, karcsúsodunk – ezek a leginkább észrevehető változások.

Gyakorlói szerint a pilates fő célja a test és a lélek egységének megteremtése oly módon, hogy az elme ne legyen lekötve és a test kecsesen, egyensúlyban mozogjon.

2

PILATES FÉRFIAKNAK:
Miért ajánljuk a PILATEST FÉRFIAKNAK IS?
Ugye nagyon sok férfi azt gondolja, hogy a pilates egy olyan csajos dolog; lefekszünk a földre és látszólag semmit nem csinálunk:) Hát ez persze így nem igaz. A pilates egy olyan mozgásforma, amit eredetileg férfiaknak alakítottak ki.

Joseph Pilates, a módszer atyja először birkózókat és rendőrségi szakembereket edzett és kristályosította mozgásformáját. A pilatesben a testkontroll a legfontosabb. – Ha valamely mozgást gyorsan csinálunk vagy nem odafigyelve, más izmokkal dolgozunk, nem azokkal amelyekkel valójában kellene (kompenzálunk) és megnő a sérülés kockázata, ráadásul a hatékonyság erősen romlik – a pilatesben kontrolláljuk mozdulatainkat, lelassítjuk és tökéletesítjük azokat, ez pedig hozzájárul az erősebb izomzathoz, azok nagyobb rugalmassághoz, a jobb tartáshoz, hogy csak egy párat említsek – és a pilates értéke valójában ebben rejlik a férfiak számára, ill. azokban a sportokban, amelyeket ők gyakorolnak.

A pilates egy kiváló kiegészítése a “férfias” sportoknak; segítségével hatékonyabban tudják művelni a kiválasztott sportot, pontosan tudják, melyik izmukat használják az adott gyakorlathoz, nincs kompenzáló mozdulat, tudatosan kapcsolják be a megfelelő izmokat a hatékonyság növelése érdekében. A pilates pontosan azokat a mély izmokat fejleszti, amelyek egy kissé elhanyagoltak, és a férfiak esetében kevésbé hangsúlyosak. A pilatesben sokat nyújtunk, ami különösen fontos a feszesebb férfi izomzat számára. Lehet, hogy nem égetünk annyi kalóriát, mint egy kardió edzés során, de azért itt is megizzadunk.

Ezúton is arra biztatom az Urakat, hogy látogassanak meg bennünket és próbálják ki ezt a kiváló mozgásformát!

Joseph Pilates 6 alapelvet alkotott meg módszeréhez.

 1. koncentráció (concentration) A tudatos mozgás kulcsa, hogy odafigyeléssel, a figyelem fókuszával végzik a a gyakorlatokat.
 2. irányítás (control) Szellemi és fizikai irányítás. Az izmok irányítása, a mozgás koordinálása, a légzés koordinálása.
 3. központosítás (centering) A módszer azon alapvetésre épül, hogy minden mozdulat az úgynevezett powerhouse-ból (erőközpont) indul ki, azaz a has-“alsóhátiszakasz”-csípő-fenék központi területből, amely körülveszi a létfontosságú szervek nagy részét, magába foglalja a gerincet, a test középpontját alkotva.
 4. légzés (breathing) A megfelelő légzéstechnika a kulcs a minél tökéletesebb mozgás kivitelezéséhez. Minden gyakorlat mozdulataihoz adott ki-és belégzésütem tartozik.
 5. áramlás (flowing movement) Minden gyakorlatnak saját üteme van, ezáltal a gyakorlatok “áramló” mozgással állnak össze egésszé.
 6. precizitás (precision) A gyakorlatok helyes kivitelezése a legfontosabb, inkább kevesebb ismétlésszámmal, de a lehető legtökéletesebben végrehajtva kell dolgozni.
Beolvasás…
 • Gerincsérv kezelése (cervicalis és lumbalis)

  Gerincsérv kezelése (cervicalis és lumbalis) A gerinc csontos egysége a csigolya. A csigolyatestek spongiózus (szivacsos) csontból épülnek fel, ezeket nem túl vastag kortikális (kéreg) állomány határolja. A csigolyatestek felső és alsó részét porcos záró lemez borítja. A discusok (porckorongok) kapcsolják össze a csigolyatesteket a nyaki, háti és ágyéki szakaszon. A nyaki és az ágyéki gerinc szakasz a legmozgékonyabb rész. A csigolyatestek közti discusok biztosítják a […]

 • Kéz és Csukló Torna

  Kéz és Csukló Torna A csuklóízület fő funkciója a kéz működéséhez szükséges optimális helyzet megteremtése és megtartása. Leggyakoribb kéz és csukló sérülések és problémák, melyeket gyógytornával kedvező módon tudunk befolyásolni: arthrosisok törések után műtétek után (fémrögzítés, ín rekonstrukció, kéztő alagút syndroma) A gyógytorna a kezelő orvos utasítása után kezdhető el. A terápia során cél az izomerősítés és nyújtás, mozgáspálya javítása, […]

 • Válltorna

  Válltorna A felső végtag elmozdulásai során, a vállöv és a vállízület együtt mozog. A gyógytorna során a két testtájékot együtt kell kezelni. A vállízület normál működésének egyik feltétele a lapocka anatómiai elhelyezkedése a mellkasfalon. A másik az izomerő helyreállítása. A kezelés folyamán felmérjük, hogy mely anatómiai struktúrákkal van a probléma. Célunk az izomerő növelése, mozgáspálya helyreállítása, harmonikus izomműködés […]

 • Könyök Torna

  Könyök Torna A könyök fájdalom gyakori oka az alkar izmok túlterheléséből származó elváltozás a tenisz és golf könyök. A tenisz könyök gyakran olyan fiatal felnőtteken jelentkezik, akik a csukló és az ujjak feszítő (extensor) izmait megerőltető sportot vagy munkát végeznek. A golf könyök az alkarhajlító (flexor) izomcsoportját erőlteti meg. A gyógytorna célja a túlterhelés okainak feltárása és annak […]

 • Tartásjavító Gerinctorna

  Tartásjavító Gerinctorna Gerincünknek fontos mechanikai tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Törzsünk tengelyeként egyszerre kell lennie rigidnek, azaz stabilnak és plasztikusnak, azaz mobilisnak. A stabilitás kiemelten fontos, mert alapját képezi a vertikális felegyenesedett testhelyzetnek. Tartja a fejet, támasztja a belső szerveket, védi a gerincvelőt. Stabil alapul szolgál a rajta eredő és tapadó szalagoknak, izmoknak. Mobilitása azért fontos, mert a legkisebb elmozdulást végezve […]

 • Nyakigerinc-Váll Torna

  Nyakigerinc- váll torna A nyak a gerinc legmobilisabb szakasza, alátámasztja a fejet és biztosítja a gerinccsatornában futó idegképletek védelmét. Az ér- és idegképletek anatómiailag és funkció tekintetében szoros összefüggésben vannak a felső végtaggal, ezért a nyak patológiás folyamatai sokszor a felső végtag területén is okoznak panaszokat. (váll, kar- és ujjak fájdalma, zsibbadása). A nyak-váll fájdalom leggyakoribb oka a […]

 • Gerincferdülés (scoliosis) és hanyag tartás kezelése Schroth terápiával

  Gerincferdülés (scoliosis) és hanyag tartás kezelése Schroth terápiával: A Schroth terápia a gerinc háromdimenziós korrekcióját végzi: oldalirányú görbület csigolya elfordulás fokozott vagy csökkent gerinc görbületek A Schroth-specifikus helyzetbeállítások aktív felvételével elérjük az izomaktivitás reaktív fokozódását, rendszeres gyakorlással és tudatosítással reflexszerűvé tesszük. A terápiát 10 éves kortól lehet elkezdeni. Fontos az együttműködés. A terápia során megéreztetjük a korrekciós […]

 • Válltorna

  Válltorna Gyerekeknél gyakran sérül a váll. Ennek oka lehet baleset, melynek következtében létrejöhet törés a felkarcsont valamelyik részén vagy ficam a vállízületben. Másik gyakori probléma a veleszületett vállízület körüli szalagok lazasága, mely elősegíti a váll gyakori ficamodását. Minden esetben fontos a gyógytorna, melynek segítségével visszaállítjuk a sérülés vagy műtét következtében legyengült izomzat erejét és a […]

Vélemény, hozzászólás?